fbpx
Svetska nedelja novca 2019_1_cover

Svetska nedelja novca 2019 | 25-31 mart | Beograd – Niš – Novi Sad – Kragujevac

Svetska nedelja novca 2019_1_cover
Svetska nedelja novca – Global Money Week

Centar za finansijsku edukaciju i osnaživanje (CEFIN) se svake godine uključuje kao vodeća organizacija u Srbiji u Svetsku nedelju novca, a u okviru istoimene globalne inicijative kroz koju je do sada prošlo više od 32 miliona dece u više od 165 zemalja sveta.
Nedelja novca je usmerena na podizanje finansijske pismenosti i razvoj preduzetničkih veština kod dece i omladine.
CEFIN u svojim aktivnostima u okviru nedelje novca uvek organizuje i edukativne događaje za odrasle.

 

Svetska nedelja novca – Global Money Week 2019

Svetska nedelju novca se ove godine održava od 25-og do 31og marta.
Plan aktivnosti (svi događaju su BESPLATNI, prijava je obavezna zbog ogrnaičenog broja mesta):

 

Dečija pijaca i predavanja za odrasle o finansijama

30-og marta u Beogradu i 31og marta u Nišu CEFIN-Centar za finansijsku edukaciju i osnaživanje u saradnji sa partnerima organizuje seriju BESPLATNIH edukativnih predavanja o finansijama za odrasle, kao i dečiju pijacu sa radionicom za decu uzrasta od 6 do 10 godina.

Ukoliko vas zanima kako da stvorite ušteđevinu i kako da očuvate vrednost ušteđenog novca i/ili uvećavate vrednost istog, kako da stvorite fond za svoje ciljeve i za budućnost vašeg deteta, iskoristite jedinstvenu priliku da čujete korisne informacije o:

– Kako uštedeti, Karolina Herbut, finansijska savetnica i predsednica CEFIN
– Investicionim fondovima, gost je Srđan Maletić, Izvršni direktor Intesa Invest društva za upravljanje investicionim fondovima
– Kako stvoriti ušteđevinu i štednja u banci ( gošća u Nišu je Nevenka Vojvodić Miljković, direktorka filijale Erste banke u Nišu, dok gošća u Beogradu je Nevena Milutinović, direktorka filijale iz Erste banke)
– Mešovitom osiguranju života kao vidu štednje, u Nišu gošća je Maja Marković Mitić, lim lider iz Grawe društva za osiguranje, dok su u Beogradu gošće Marina Prebeg i Anja Backović, tim lideri iz Grawe društva za osiguranje  i predavačice u okviru Grawe akademije.

Imaćete priliku da saznate sve što vas je zanimalo o ovim temama i postavite gostima pitanja na koja ste tražili odgovor.

Takođe ćemo predstaviti edukativnu platformu www.ersteznali.rs gde možeš da saznaš korisne informacije o finansijama.

Ukoliko imate dete povedite ga sa sobom, jer dok traju predavanja za odrasle biće organizovana interaktvina radionica za decu od 6-10 godina. Pričaćemo o paricama, kasicama prasicama, da li pare rastu na drvetu ili imaju tajni život u bankomatu.

Radionica je ujedno i priprema u dečiju pijacu, gde deca mogu da donesu šta god žele da prodaju (stare igračke, odeću, knjige) a mogu da donesu i stvari koje su sami napravili za ovaj događaj (čestitku, nakit, ukras).
To može biti par predmeta ili više, nije bitna količina.
U prvom delu dečije pijace roditelji neće biti prisutni (već se kasnije pridružuju) i na ovaj način želimo da podstaknemo decu da sami razmišljaju o toku novca, o komunikaciji i vrednovanju stvari tokom prodaje i/ili kupovine.

Prijave su otvorene, a zainteresovani (odrasli i roditelji dece) koji žele da prisustvuju na ovom jedinstvenom događaju potrebno je da se prijave preko linka ispod.
– subota, 30. marta u prostorijama ICT HUB (Kralja Milana 10, Beograd)
od 10:30 do 14:30 časova.
[prijave za dečiji deo su popunjene, a za deo za odrasle su prijave i dalje u toku]

Prijavi se preko linka: http://bit.ly/NedeljaNovcaBeograd 
nedelja, 31. marta u prostorijama Deli prostor (Davidova 2a, Niš) od 10:30 do 14:30 časova
Prijavi se preko linka: http://bit.ly/NedeljaNovcaNis

Događaj podržala: Erste Banka Srbija

Coin&Fund online simulacija poslovanja


CEFIN-Centar za finansijsku edukaciju i osnaživanje, Univerzitet Singidunum i Casa Forte organizuju BESPLATNO igranje Coin&Fund online simulacije poslovanja i alata za podršku odlučivanju.
Prijave su otvorene od danas pa sve do 21-og marta, a zainteresovani koji žele da prisustvuju na ovom jedinstvenom događaju potrebno je da se prijave preko linka:
27.mart 2019g, Beograd, Univerzitet Singidunum, Danijelova 32, E02, Beograd, trajanje od 11-13h
Prijavi se preko: http://bit.ly/CoinFundBG

28.mart 2019g, Novi Sad, Univerzitet Singidunum,Bulevar Mihajla Pupina 4a, Novi Sad,  trajanje od 11-13h
Prijavi se preko: http://bit.ly/CoinFundNS

29.mart 2019g, Kragujevac, BIC,  Trg Topolivaca, Kragujevac, trajanje od 11-13h
Prijavi se preko: http://bit.ly/CoinFundKG

Igra Coin&Fund je dizajnirana i implementirana kao edukativni alat pomoću kojeg će korisnici svih nivoa znanja imati priliku da kroz simulaciju vide kako njihove odluke kao direktora virtuelnih kompanija utiču na poslovanje celokupnog preduzeća.

Coin&Fund uči učesnike o pravilnom i analitičkom sagledavanju odluka u biznisu, čineći ih boljim kolegama, zaposlenima i preduzetnicima jer potpuno simulira poslovanje nekog aspekta preduzeća i celog preduzeća. Učesnik igre će biti izvršni direktor fiktivnog preduzeća koji donosi odluke o poslovanju kako bi postigao što bolji poslovni rezultat. Igra se igra u timovima.

Mentori timova su iskusni stručnjaci iz prakse.

Vidimo se na nedelji novca, ako znaš nekog kome bi ovi događaji bili interesnatni – podeli događaj!

Partneri:
Deli
ICT HUB
UNBOX
University Singidunum
Casa Forte
Erste bank
Grawe osiguranje
Intesa Invest

Scroll to Top
Scroll to Top