fbpx

Foto izveštaj: Svetska nedelja novca 2019 | 25-31 mart | Beograd – Niš – Novi Sad – Kragujevac

Centar za finansijsku edukaciju i osnaživanje (CEFIN) se i 2019. godine uključila kao vodeća organizacija u Srbiji u Svetsku nedelju novca, a u okviru istoimene globalne inicijative kroz koju je do sada prošlo više od 32 miliona dece i mladih u više od 165 zemalja sveta.
Kroz fotografije ti prenosimo kakva je bila atmosfera na dešavanjima u okviru Svetske nedelje novca, između 27. do 31. marta 2019.
Hvala Erste Banka Srbija što je podržala događaj, ICT HUB i Deli na ustupljenom prostoru, a svim učesnicima i institucijama što su izdvojili vreme za učestvovanje.

Predavanja za odrasle o finansijama, Beograd


U subotu, 30. marta u prostorijama ICT HUB u Beogradu smo organizovale sledeća predavanja za odrasle:

Kako uštedeti i IZAZOV 5% je predstavila Karolina Herbut, finansijska savetnica i predsednica CEFIN:

Praktične savete za stvaranje ušteđevine, i veoma korisne informacije o štednja u banci je prenela naša Nevena Milutinović, direktorka filijale iz Erste banke. Nevena je takođe predstavila edukativnu platformu www.ersteznali.rs gde možeš da saznaš korisne informacije o finansijama:

Stvaranje ušteđevine kroz mešovito osiguranje života nam je predstavila Anja Backović, tim liderka iz Grawe društva za osiguranje  i predavačica u okviru Grawe akademije:

O ulaganju i investicionim fondovima je govorio naš gost, Srđan Maletić, Izvršni direktor Intesa Invest društva za upravljanje investicionim fondovima.


Dečija pijaca i radionica o osnovama finansija za decu 

Dok je trajao program za odrasle, Kristina Ljubičić, koordinatorka edukativnog programa za decu u CEFIN i Marija Petrović, saradnica edukativnog programa za decu u CEFIN su održale radionicu o osnovama finansija za decu što je ujedno bio i uvod u dečiju pijacu.
Kroz ove aktivnosti smo želele da podstaknemo decu da sami razmišljaju o toku novca, načinu i cilju štednje, o komunikaciji i vrednovanju stvari tokom prodaje i/ili kupovine.

 

Predavanja za odrasle o finansijama, Niš 


U nedelju, 31. marta u prostorijama Deli prostor u Nišu smo organizovale sledeće aktivnosti: 

Kako uštedeti i IZAZOV 5% je predstavila Karolina Herbut, finansijska savetnica i predsednica CEFIN:

 

Praktične savete za stvaranje ušteđevine, i veoma korisne informacije o štednja u banci je prenela naša gošća dr Nevenka Vojvodić Miljković, direktorka filijale iz Erste banke u Nišu.

Nevenka je takođe predstavila edukativnu platformu www.ersteznali.rs gde možeš da saznaš korisne informacije o finansijama:

Stvaranje ušteđevine kroz mešovito osiguranje života nam je predstavila Maja Marković Mitić, tim liderka iz Grawe društva za osiguranje.

O ulaganju i investicionim fondovima je govorio naš gost, Srđan Maletić, Izvršni direktor Intesa Invest društva za upravljanje investicionim fondovima.

 

 

Coin&Fund online simulacija poslovanja


U saradnji sa Univerzitet Singidunum i Casa Forte, kreatorima  Coin&Fund smo organizovali igranje Coin&Fund online simulacije poslovanja i alata za podršku odlučivanju 27. marta u Beogradu, 28. marta u Novom Sadu u prostorijama Univerziteta Singidunum, a 29. marta u Kragujevac u prostorijama Biznis Inovacionog Centra.

Igra Coin&Fund je dizajnirana i implementirana kao edukativni alat pomoću kojeg će korisnici svih nivoa znanja imati priliku da kroz simulaciju vide kako njihove odluke kao direktora virtuelnih kompanija utiču na poslovanje celokupnog preduzeća. Igralo se u timovima, mentori timova su bili iskusni stručnjaci iz prakse. Na kraju svakog događaja je proglašen pobednički tim.

Hvala svim partnerima:
Erste banka Srbija
ICT HUB
Deli

University Singidunum
Casa Forte
Grawe osiguranje
Intesa Invest
UNBOX

Scroll to Top