fbpx

Foto izveštaj: Virtuelni money meetup | 27. mart 2021. | Online finansijska edukacija

U subotu, 27. marta, organizacija CEFIN (Centar za finansijsku edukaciju i osnaživanje), čija sam predsednica, uz podršku Erste banke, održala je besplatan onlajn događaj Virtuelni Money Meetup, posvećen finansijskoj edukaciji i razvoju preduzetništva.

Panel: Štednja i investiranje u budućnost

Štednja za školovanje deteta, dodatna – privatna penzija, osiguranje najmilijih, neke su od najčešćih tema koje zanimaju ljude koji razmišljanju o štednji i ulaganju u budućnost. O ovim temama razgovarali su:

 • Nevena Milutinovic, Direktorka filijale, Erste banka
 • Ivan Kozić, Key Account Manager, Sektor za saradnju sa eksternim partnerima, Wiener Städtische osiguranje
 • Moderatorka: Karolina Herbut, finansijska savetnica i predsednica CEFIN

“Štednja je stvar izbora, a ne stvar mogućnosti”, istakla je Nevena Milutinović, direktorka filijale Erste banke. Na prvom panelu smo pored štednje i investiranja razgovarali i o osiguranju.

“Pre nego što potpišete bilo koju polisu osiguranja, važno je da se dobro informišete i da znate sva svoja prava i svoje obaveze”, savetovao nam je Ivan Kozić, Key Account Manager,  u kompaniji Wiener Städtische osiguranje.

Panel: Online plaćanje i sajber bezbednost

Sigurnost prilikom plaćanja na internetu tema je koja je tokom pandemije postala važnija nego ikada ranije. Sa porastom onlajn kupovine raslo je i interesovanje za bezbedne načine plaćanja.

O ovoj temi razgovarale su:

 • Sanja Kekić, predsednica Udruženja ISACA Beograd, koja kao nezavisna poslovna savetnica, pomaže organizacijama da upravljaju svojim sajber rizicima i rizicima koji se odnose na privatnost podataka
 • Marija Mutić, koordinatorka programa finansijske edukacije, Erste banka

O sajber bezbednosti razgovarali smo sa Sanjom Kekić, stručnjakinjom za ovu oblast:

 • Kako da se zaštitimo prilikom kupovine putem interneta?
 • Kako da prepoznato da je mejl stigao od prevaranata a ne od zvaničnih institucija?
 • Kako treba da izgledaju naše lozinke kada kreiramo nove naloge?

Ovo su samo neka od pitanja na koja je tokom ovog predavanja odgovorila Sanja Kekić,  predsednica Udruženja ISACA Beograd, koja kao nezavisna poslovna savetnica, pomaže organizacijama da upravljaju svojim sajber rizicima i rizicima koji se odnose na privatnost podataka.

Panel: Preduzetništvo za početnike i mlade

Ovaj panel posvećen je motivima za ulazak u preduzetništvo, prilikama koje preduzetnički poduhvati donose, kao i potrebnim ulaganjima – kako novčanim, tako i vremenskim.

Pričali smo o veštinama i znanjima koje preduzetnici treba da imaju i pitaćemo sagovornike šta im je najviše pomoglo a šta odmoglo na samom početku – kada su uplovili u preduzetničke vode.

O ovoj temi razgovaraju:

 • Milica Čalija, Anđeli
 • Dragana Jovčić, Uradi-zaradi
 • Moderira: Biljana Aleksić, CEFIN

Naše panelistkinje, Milica Čalija (“Anđeli” kolači) i Dragana Jovičić (Uradi-zaradi) osvrnule su se na svoje preduzetničke početke:

“Na početku je važno da uložite vreme i znanje, da imate prave mentore, da razumete tržište i da budete posvećeni”, rekle su naše sagovornice i dodale: “Važno je da preduzetnici imaju pravo na grešku i da naiđu na razumevanje i podršku kada pogreše.”

Zahvaljujemo se svima na praćenju događaja, postavljanju pitanja i učešću u giveawayu i čestitamo dobitnicima nagrada. Hvala što učestvujete u finansijskoj edukaciji.

Pogledaj snimak događaja

Onlajn događaj Virtuelni money meetup 2021 možete pogledati na sledećem linku.

Scroll to Top