fbpx
Svetska nedelja novca 2018

Svetska nedelja novca 2018.

Svetska nedelja novca 2018
Serija panela i predavanja o finansijama za odrasle će se održati u subotu, 17. marta u Impact HUB, Makedonska 21, Beograd od 10-17 časova.
Događaj organizuje CEFIN – Centar za finansijsku edukaciju i osnaživanje i Impact Hub Belgrade u okviru Svetske nedelje novca (Global Money Week).

Agenda (10 – 17h)

10:00 – 10:45 Odnos ka finansijama
Dinja Sandra Silađi neće lično biti sa nama, ali nam je poručila da inspiraciju na temu odnosa prema novcu slobodno potražimo u okviru njene plejliste „Novac“.
Kao zagrevanje za događaj ćemo pogledati par Dinjinih video klipova i poslušati šta razni likovi koje tumači Dinja kažu o novcu.

Nakon toga razgovaramo o odnosu prema novcu.

10:45 – 11:00 Panel: Kako da se zaštitiš od novčanih prevara preko interneta?
Milica Radojević, Network Manager iz Tenfore platna institucija će nam prezentovati najčešće vidove prevara vezanih za transfer novca i kako da se zaštitimo od potencijalnih prevara preko interneta.

11:00 – 11:15 Pauza

11:15 – 12:00 Predavanje: Upravljaju ličnim finansijama i planiranje budžeta
Predavanje će držati Karolina Herbut, finansijska savetnica i poslovna konsultantkinja.

12:00 – 12:30 Štednja – kako i gde štedeti
Sa Mirko GolijaninRetail and Customer Care Manager iz Telenor banke razgovaramo o tome kako uštedeti i šta uraditi sa ušteđenim novcem.

12:30 – 13:30 Pauza za ručak

13:30 – 14:00 Privatna penzija – kao štednja/investicija
Sa Sanja Marčeta-Ivaneža, regionalnom direktorkom DDOR Garant društva za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom razgovaramo o tome kako uplata u privatnu penziju može da koristi kao štednja/investicija.

14:00 – 14:30 Osiguranje
Dragana Ulemek, savetnik za osiguranje iz Osiguranik.com
 će nam predstaviti osnovni koncept osiguranja, kakve vrste osiguranja postoje, kao i kako se najlakše mogu uporediti različite ponude osiguranja. 

14:45 – 15:30 Izvori finansiranja za startup/novoosnovane firme i socijalna preduzeća
Vladimir Jovanović iz Erste banka će predstaviti program “Korak po Korak” namenjen firmama početnicima sa istorijom poslovanja kraćom od 24 meseca i socijalnim preduzećima.
Saznaćeš kako i pod kojim uslovima možeš dobiti edukativnu, finansijsku i mentorsku podršku od njih.
S obzirom da je ovo jedinstven način finansiranja, iskoristi super priliku da u neformalnoj atmosferi saznaš što više o programu.

15:30 – 15:45 Kako do investicije – predstavljanje programa akceleracije Impact HUB Beograd
Pavle krivokuća iz Impact HUB Beograd
će predstaviti program akceleracije Impact HUB Belgrade koji je otvoren za startupove do 20-og marta i gde će do 5 startupova dobiti novčanu investiciju od 20,000 evra i mentorsku podršku za razvoj poslovanja.

15:45 – 16:00 Pauza

16:00 – 17:00 Preduzetništvo: žene i novac
Sa gošćama panela ćemo razgovarati o izazovima na njihvom preduzetničkom putu, svetlim i manje svetlim stranama preduzetništva.
Otvoreno ćemo pričati o timskim i porodičnim izazovima vezanih za položaj žena i odnos prema novcu i finansijama.
Panelistkinje su:
Gaia Montelatici, su-osnivačica Impact Hub Belgrade
Tatjana Obradović Tošić, osnivačica Kad Ona Vodi
Sonja Dakić, osnivačica Sonja Dakić
Sanja Milosavljević, osnivačica Domaća, ručno rađena testenina “Moje gnezdo”

Moderatorka:
Biljana Aleksić, osnivačica Slušni aparati

17:00 Završne reči

Napomena: Program nije konačan, moguće su izmene

Napomena vezana za pauze: Osveženje i ručak za vreme pauza učesnici/ce sami/e obezbeđuju sebi. U neposrednoj blizini se nalazi više kafića, kafa za poneti, pekara, brze hrane i sl.

Svetska nedelja novca

Organizuje se u celom svetu od 12 do 18. marta na inicijativu Međunarodnog pokreta za finansijsku edukaciju dece i omladine (CYFI).
Svetska nedelja novca predstavlja akciju čiji su ciljevi edukacija dece i omladine o novcu, štednji, preduzetništvu i sličnim temama.
Programi CEFIN-a u okviru Svetske nedelje novca su za odrasle, ali kako roditelji (posebno žene) imaju ključnu ulogu u prenosu finansijskih navika na decu, veoma je bitno da i roditelji i budući roditelji imaju solidno poznavanje finansija.

Organizator događaja

CEFIN – Centar za finansijsku edukaciju i osnaživanje je udruženje čiji je cilj da poveća finansijsku pismenost građana kroz različite programe finansijske edukacije, utiče na ekonomsko osnaživanje, promoviše preduzetništvo i rodnu ravnopravnost.

 

Događaj je besplatan. Prijava je obavezna zbog ograničenog broja mesta.

Prijavi se ovde:

Leave a Comment

Scroll to Top